Hipnoze

Šta kažu renomirane institucije o efikasnosti hipnoze

Jedno je da ja opišem prednosti hipnoze, a drugo je da saznate od renomiranig izvora. Ovde možete saznati o efikasnosti hipnoze iz izvora kao što su Klinika Mejo, Nacionalni institut za zdravlje, Katedra za psihijatriju na Medicinskom fakultetu Univerziteta Stanford i ljudi sa Univerziteta Harvard.

U hipnozi možete postići značajne psiho-fiziološke promene.

…hipnoza nije kontrola uma. To je prirodno stanje koncentracije; to je zapravo sredstvo za poboljšanje vaše kontrole i nad svojim umom i nad svojim telom.

Svrha hipnoze kao terapijske tehnike je da vam pomogne da razumete i steknete veću kontrolu nad svojim ponašanjem, emocijama ili fizičkim blagostanjem.

Hipnoza je najefikasniji način odvikavanja od pušenja, prema najvećem dosadašnjem naučnom poređenju načina za odvikavanje od navika.

Hipnoza je postala sve više prihvaćena u medicinskoj zajednici. Njegovu upotrebu za hronične bolove odobrili su 1996. Nacionalni instituti za zdravlje.

Ona (hipnoza) se danas koristi za borbu protiv fobija, kontrolu loših navika i poboljšanje performansi.

Istraživači sa Univerziteta Harvard otkrili su da smanjuje potrebu za anestezijom tokom invazivnih procedura kao što su angioplastika i rekonstrukcija dojke i ubrzava postoperativno zarastanje.

…hipnoza je efikasna u ublažavanju hroničnog bola povezanog sa različitim vrstama raka. Hipnoza takođe može biti deo programa lečenja sindroma iritabilnog creva, inflamatornih stanja u ustima i tenzionih glavobolja, zaključio je panel.

Šest nedelja nakon preloma, grupa koja je koristila hipnozu je zarasla do mere za koju bi normalno trebalo 8 ½ nedelja.

...jednosmerne analize su pokazale da grupa koja je koristila hipnozu je bila znatno izlečena od uobičajene nege. Rezultati ovog preliminarnog ispitivanja pokazuju da upotreba ciljane hipnotičke intervencije može ubrzati zarastanje postoperativnih rana i sugerišu da su opravdani dalji testovi upotrebe hipnoze za povećanje fizičkog zarastanja.

Ljudima koji su bili hipnotisani dok su bili podvrgnuti operaciji bez opšte anestezije bilo je potrebno manje lekova protiv bolova, ranije su napuštali operacionu salu i imali su stabilnije vitalne znake od onih koji nisu, prema studiji objavljenoj u ovonedeljnom izdanju The Lancet Medical Journal.

Zašto radi? „Zato što su pacijenti u izmenjenom stanju, fokusirani isključivo na poruku, upijajući je, a ne u psihološkom modusu u kojem mogu da je banalizuju ili ignorišu“,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.